Zsebpénz – nyári diákmunkával (2018.06.21.)

Öt dolog, amire oda kell figyelni, ha diákmunkát vállaltok idén nyáron

Ha szeretnétek idén nyáron dolgozni, sok szabályra oda kell figyelnetek.
Soroljuk, pontosan mire.

(1) Legyen írásos munkaszerződés
A munkaszerződésnek tartalmaznia kell az alapbért, a munkavégzés helyét és a munkakört. Az már a szerződő feleken múlik, hogy a bért milyen ütemezés szerint kapja meg a munkavállaló, ez lehet napi, heti vagy havi kifizetés. Ugyanakkor a bér mértékét törvény szabályozza, a minimálbér az alap, aminél kevesebbet nem lehet fizetni egy ledolgozott hónap után.
– Fontos, hogy a 18. életévét be nem töltött személy munkaszerződésének tartalmaznia kell a törvényes képviselő hozzájárulását is, ellenkező esetben a dokumentum érvénytelen.

(2) Be is kell jelenteni
A munkaadónak a tanuló munkaviszonyát be kell jelenteni az adóhatósághoz, ennek hiányában a foglalkoztatás “feketének” minősül. A diákok az Ügyfélkapun keresztül tudják ellenőrizni, hogy munkáltatójuk eleget tett-e bejelentési kötelezettségének.
– Bejelentésetekre, adózásotokra olyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra, kivéve, ha diákszövetkezeten keresztül álltok munkába.

(3) A jövedelem adóköteles
A munkaszerződésben a felek megállapodhatnak havi, heti, napi vagy órabérben, de teljesítménybérben is. A munkavállalónak azonban mindenképp meg kell kapnia a minimálbért, ami 8 órás foglalkoztatásnál bruttó 138 000 forint.
– A diákmunkával szerzett jövedelem néhány foglalkoztatási formát kivéve adóköteles. A személyi jövedelemadó mértéke 15 százalék, amit a munkaadó adóelőlegként von le a diák bruttó jövedelméből.

Munkaidő
A fiatalkorú munkavállaló napi munkaideje legfeljebb 8 óra lehet, illetve nem végezhet éjszakai munkát, azaz 22 óra és reggel 6 óra között nem foglalkoztatható. A fiatal munkavállaló részére legfeljebb egy heti munkaidőkeret rendelhető el. Két munkanap között legalább 12 óra pihenőidőt, minden héten két pihenőnapot kell biztosítani.

(4) Jár a szabadság
A nyári munkát végző diákoknak is jár az éves rendes szabadság, a naptári évnél rövidebb foglalkoztatásnál az éves szabadság időarányos részét vehetik igénybe: ha tehát a diák 1 hónapig dolgozik, akkor a 20+5 nap szabadság 1/12-ed része, vagyis 2 nap szabadság jár neki. Szintén fontos, hogy az egyenlő bánásmód – az egyenlő munkáért egyenlő bér – elvének a diákoknál is érvényesülnie kell.

Diákmunkát kerestek? Itt nézzetek körül.

- forrás:
http://eduline.hu/felnottkepzes/2018/6/21/dolog_amire_oda_kell_figyelni_ha_diakmunkat_N5NPSN

Comments are closed