Július elsejétől: új hallótávolság (2017.07.01.)

Nem működik ma reggel a telefonja? Sokan vannak így ezzel…

Nem működik ma reggel a telefonja? Sokan vannak így ezzel

Az elmúlt órákban deaktiválták a mobilszolgáltatók azokat a feltöltős SIM-kártyákat, melyekkel nem végezték el használóik a törvény által előírt adategyeztetést.

Jogszabályi okok miatt miatt szombaton megszűnt a hívószáma azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleknek, akik nem egyeztetik személyes adataikat június 30-áig, azaz péntekig. Ez azt jelenti, hogy sem telefonálni, sem sms-ezni, sem mobilnetezni nem tudnak, egyedül segélyhívásra van lehetőségük.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a mobilszolgáltatók is sokáig úgy kommunikálták, a deaktivált SIM-kártyák tulajdonosai örökre elbúcsúzhatnak az addigi telefonszámuktól. Az elmúlt napokban kiderült, hogy ez nem egészen így van, a Telekom, a Telenor és a Vodafone ügyfelei is visszakaphatják eddig használt számukat.

A Telekom péntekig minden addig nem regisztrált Domino SIM-kártyára kiküldött egy kódot, amellyel szeptember 30-ig online is megköthetik új szerződésüket a régi hívószámra az ügyfelek. A tudnivalókról és az újraaktiválás lépéseiről itt olvashat.

A telenorosok, ha szeptember 1-ig felkeresik bármelyik Telenor üzletet és új szerződést kötnek, a korábbi telefonszámukat és egyenlegüket is visszakapják a szolgáltatótól – de az egyenlegről lemondva akár jövő februárig is elhúzható a dolog – telenorosként itt találja a tudnivalókat.

A Vodafone-ügyfelek a törölt szerződéseik helyett, az adategyeztetést követően, telefonszámuk, SIM-kártyájuk és egyenlegük megtartásával díjmentesen új szerződést köthetnek a 1270-es ügyfélszolgálati telefonszámon és személyesen a Vodafone üzleteiben.

Comments are closed