ISMÉT LESZ TANODÁK ÉJSZAKÁJA – május 19. péntek

III. TANODÁK ÉJSZAKÁJA – 2017.május 19.

 Kedves Barátaink! Kedves Tanodások!

11894439_940556366010906_6268648625681475132_o

A Tanodák Éjszakája elnevezésű kezdeményezést 2014 őszén „álmodtuk” meg.
A többi „éjszakázó” intézményhez (színházak, múzeumok) hasonlóan, a népszerűsítés és figyelemfelkeltés céljából találtuk ki ezt az eseményt.

Egyik nagyon fontos célunk volt, hogy megismertessük a társadalommal a tanodamozgalom és intézményrendszer fogalmát és annak tevékenységét. Bár reklámra idén sem tudunk költeni, így legfontosabb célunk ebben az évben is az, hogy ez nap a Tanodák ünnepe legyen, elsősorban a gyerekek és a helyi közösségek számára.

Jelenleg nagyon sok régóta működő Tanoda a lét és a nem lét határán lebeg, vagy már be is zárt, „ledobva” ezzel sok-sok év munkáját. A kiszámíthatatlan a finanszírozási gondok, sajnos sok szakember lelkesedét felőrölték. Ennek ellenére, hisszük, hogy a TANODÁSOK közül sokan továbbra is fontosnak tartják azt, hogy tovább küzdjenek, és SOHA NE ADJÁK FEL a segítségre szoruló gyermekek miatt.
Ezen a napon szeretnénk, ha mindenhol ünnepelni tudnánk.

Ezért fontosnak tartjuk, hogy minden csatlakozó Tanoda erről a napról igyekezzék minél több médiumot értesíteni, minél több közéleti szereplőt és érdeklődőt meghívni. Jöjjenek el hozzánk, nézzenek meg egy-egy Tanodát, ismerjék meg az ott folyó munkát közelebbről is. Találkozzanak és beszélgessen a szereplőkkel, gyerekkel, szülőkkel, akik haszonélvezői ennek a munkának illetve azokkal, pedagógusokkal, segítőkkel, akik nap, mint nap végzik ezt a szép hivatást

A kezdeményezés, bár nagyon civil és nagyon forráshiányos, úgy érezzük, hogy kellő számú tanoda csatlakozása esetén, erős mozgalomként képviselheti a tanodák érdekeit. A tavalyi évben,” amikor már közel egy tanéve működtünk tanodatámogatás nélkül” 20 tanoda csatlakozott a Tanodák Éjszakája” kezdeményezésünkhöz. Mi ezt akkor nagy sikerként könyveltünk el, mert örültünk, hogy a finanszírozási nehézségek mellett, még mindig ennyi kitartó Tanoda van, aki várja a gyerekeket. Fontos volt ez azért is, mert, a gyerekek és a Tanodákba ellátogató vendégek (tanárok, önkéntesek) számára is nagy öröm volt a közös tanodás ünnepség.

Várjuk tehát a jelentkezéseket kezdeményezésünkhöz. Hamarosan facebookon keresztül is lehet csatlakozni, pusztán azzal, hogy Ti Tanodások, feltöltitek az aznapi programotokat.
Nincs nyitvatartási minimum, mindenki a helyi igényekhez – ahogy a Tanodáknál lenni szokott – és lehetőségeihez alakíthatja a programját.

Baráti üdvözlettel:

 Ambrus László                                               Gyurka Zsolt
Elnökhelyettes                                                Elnök
                        Egyházi Szociálpedagógia Hálózat

tanodakejszakaja@gmail.com
www.facebook.com/tanodakejszakaja

Comments are closed