Folytatódik a Hivatásos Gépjárművezetői program (2017.04.22.)


A
„Munkaerő-piaci változások segítése” program segítségével újabb 2500 fő szerezhet térítésmentesen hivatásos gépjárművezetői jogosítványt a szállítmányozási szektorban fellépő munkaerőigény kielégítése érdekében – közölte Cseresnyés Péter az MTI-vel.
A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta, a logisztikai ágazat rohamos fejlődésével a közúti áruszállítás versenyképességének javítása kulcsfontosságú tényező Magyarország számára, ezért a szektorban fellépő
szakemberhiány utánpótlását mielőbb biztosítani kell.

 “>
Továbbra is jelentős az érdeklődés mind az egyének, mind a munkaáltatók köréből a gépjárművezetői képzésekre. A közel 12 ezer vállalkozás által üzemeltetett 62 ezer eszköz megköveteli a folyamatos munkaerő-utánpótlást, évente 500-1000 új gépjárművezető munkába állása folyamatosan szükséges, a meglévő hiány pótlása mellett – hangsúlyozta Cseresnyés Péter.

2017. március végéig az OFA Nonprofit Kft. összesen 638 munkáltatóval kötött együttműködési megállapodást, a vállalatok között megjelenik az egy fős igénnyel jelentkező kisvállalat, illetve a több száz főt felvenni szándékozó nagyvállalat is, további 400 munkáltatóval a megállapodás megkötése folyamatban van – tájékozatott az államtitkár. A jelentkezők képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerződések benyújtása és megkötése után indulhat, ezzel is elősegítve a támogatottak elhelyezkedését. Így a program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, hiszen konkrét munkaerőigényekre alapozott képzések segítségével biztosítja a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt – tette hozzá az államtitkár.

A képzésre olyan magyar állampolgárságú természetes személyek jelentkezhetnek, akiknek a munkaerő-piaci státusza képzéssel, munkaerő-piaci szolgáltatással mozdítható előre, és a pályázati felhívás szerint a programban való részvételhez előírt, valamint a program bevonásakor vizsgált alapvető jogosultsági szempontoknak megfelel. Az első képzések április 21-től megkezdődnek, ahol a programra már korábban jelentkezettek és az  alkalmassági vizsgálatokon megfelelően teljesítők tudnak bekapcsolódni.  Őket a program megvalósítója (OFA Nonprofit Kft.) szólítja meg elektronikus úton.  A program regisztrációs felülete az újonnan jelentkezők részére tervezetten júniusban nyílik meg újra. Az érdeklődők az ofa.hu honlapon jelentkezhetnek majd a képzésre.
Forrás: MTI
- See more at: http://ofa.hu/hu/news/folytatodik-a-hivatasos-gepjarmuvezetoi-program#sthash.ymPL60bf.dpuf

Comments are closed